Specials
Aanmelden kan nog - je hoort of er nog plek is

Specials zijn er voor alle leerlingen.
Valt een Special tijdens een regulier lesuur?  Dan kan een Scalapas handig zijn. Overleg daarover met je mentor.
Je meld je aan via de buttons hieronder. Je krijgt daarna een mail van de docent over: hoe, wat, waar en wanneer.

Ben je wat later met aanmelden? Meld je gewoon aan en stuur voor de zekerheid ook een mailtje aan de betrokken docent: of er nog plek is en of je aan kunt haken!

Specials - Algemeen

Robot-a-Gogo

Ben je geboren na het jaar 2001? Dan is het goed iets van robotica te weten. Voor beginners en gevorderden staan leuke challenges klaar. Niet moeilijk, wel leerzaam.
Wekelijks op vrijdag  van 14u tot 16uRoeland Smith & Marten Postma

Meesterwerk

Maak zelf een kunstwerk gebaseerd op werk van een beroemde kunstenaar.  Ontdek samen met de docent hoe je die prachtige effecten zelf kunt bereiken. Je kunt schilderen of werken met klei. We exposeren de kunstwerken bij 'Kunst- en vliegwerk'.
in overleg met elkaar kiezen we een handig moment
Met meneer Tittse

Het mes erin

Onder kundige begeleiding onderzoek vissen en andere mooie (en dooie) dieren.

Er zijn verschillende rondes. Na aanmelding word je ingedeeld.
Met mevrouw  Van der Horst en meneer Elsenaar van biologie!

TechniekTeam

Wil je leren werken met licht, video en geluid?
Ben je beschikbaar voor evenementen op en rond school?

Dan is dit jouw Special!
(Beperkte hoeveelheid plaatsen)
Donderdag het 7e uur.
Met meneer Van der Meiden

Diep in het internet

We gebruiken het allemaal dagelijks, maar hoe werkt het internet nou eigenlijk? Tijdens deze workshops gaan we dit uitzoeken. Je leert onderandere wat een IP adres nou echt is, hoe een router werkt, over DNS,webservers, HTTP, en wat er allemaal gebeurt als je een e-mailverstuurt. Niet alleen maar theorie, je hebt een laptop nodig!

Vrijdag 26 januari 15u lokaal 218
Vrijdag 2 februari 15u lokaal 218

Met gastspreker Ronald (van De Jonge Onderzoekers Amersfoort) en meneer Postma
 Interessant? Schrijf je dan snel in.

TreekTreel

Trailrunnen - Een kort rondje relaxed hardlopen in het bos - wie doet er mee?Donderdag 4 april
13:45 >  verzamelen grote plein
Fietsen naar de Treek (2 min)
4 kilometer rustig hardlopen
14:45 zijn we weer bij school
Met Roeland Smith en ....

Olala, de opera!

Opera is hot! En dat kun jij meebeleven.
Ontdek in een aantal lessen meer over de geschiedenis van de opera, hoe een operaproductie tot stand komt en waarom vier uur opera lang én heel leuk is. 

We gaan 30 november naar de 'Lohengrin' van Wagner.  Vooraf krijgen we een rondleiding achter de schermen.(Max. 15 leerlingen)

Alle andere info krijg je na aanmelding
Met Emma van der Bijl

Filmfestival - organisatie

Hou je van films kijken? Films maken?
Heb je talent voor organisatie?
Dan is het Scholieren Filmfestival op zoek naar jou!
Later dit schooljaar zal een deel van de school, onder schooltijd en geheel gratis, naar de film gaan tijdens het Scholieren Filmfestival.
Dit festival wordt volledig georganiseerd door leerlingen. Thema bedenken, films kiezen. Festivaltrailer maken, sponsors regelen, bioscoop aankleden.
Wil jij deel zijn van dit team?
Meld je dan nu aan. Het kan zijn dat er een gespreksronde komt om het ultieme festivalteam samen te stellen.
Datum Scholierenfilmfestival: maandag 12 februari 2024Speciaal voor leerlingen in leerjaar 4 en 5Vragen? Stel ze aan mw. Emma van der Bijl of mw. Ingrid Habets

Taalkrakers

Kraak de code van het Swahili. Leg het verband tussen Chinees en Koerdisch. Vind de logica in de spelling van het Meitei.Ook dit jaar willen we weer Taalkunde doen op school. En als het even lukt gaan we ook naar de Taalkunde-olympiade!  Hoe en wanneer precies zijn we nog aan het uitwerken.
Maar meld je in ieder heval vast aan - dan houden we je op de hoogte!

Met mevrouw Ponstein 

Isdatzo?

Big bang, het ontstaan van leven, toeval en ontwerp, logica, wetenschappers met tegenstrijdige inzichten, hoe zit het allemaal nou eigenlijk?We kijken video’s van boeiende topwetenschappers en praten erover door.
Voor leerlingen van alle leeftijden die voor zichzelf willen denken!

Moment  spreken we  in overleg af
Keesjan van der Maas
RF

Specials - @lfalab

Pubers gaan los!

Konden jongens en meiden in vroegere eeuwen puberen? Of is dit een moderne uitvinding? In dit @lfalab maak je uitgebreid kennis met pubers uit het verleden. Met o.a.  bezoeken aan de Universiteit van Amsterdam, Rijksmuseum en de Koninklijke bibilotheek. College en ondersteuning van prof. Dr. Feike Dietz.Voor leerlingen uit bovenbouw H/V.
Max. 12 deelnemers,
vijf bijeenkomsten, nov-feb, tijdstip volgt.

Met mevrouw Van Haarlem en meneer Van den Berg.

Leesambassadeurs

Ook zo’n fan van #booktok en #instabooks? Zin om je enthousiasme over boeken met medescholieren te delen? En lijkt het je leuk om lees-events te organiseren op het Corderius?
Word dan ook leesambassadeur dit schooljaar! Eén flexuur per maand komen we bij elkaar om mooie boeken te promoten op de insta @corderius_leest en plannen te maken voor events en challenges rondom lezen.

Je sluit je aan bij de Leesambassadeurs die vorig jaar begonnen zijn.  Je krijgt bericht hoe en wat!

De Waanzin (leesgroep)

De wereldliteratuur zit vol met waanzinnigen. Dit geldt niet alleen voor de  schrijvers, maar zeker ook voor de personages in de literatuur. Van prettig gestoord tot psychisch ontspoord: in de literatuur ontmoet je ze allemaal.In de boeken van deze samenleesspecial maak je kennis met wel heel bijzondere hoofdpersonen. Duik in hun wereld en stel jezelf de vraag: waar stopt normaal en wanneer wordt iets waanzin?
De boeken die we lezen kun je gebruiken voor je literatuuropdrachten bij het schoolvak Nederlands. De boeken hebben niveau 4. Een mooie uitdaging om samen aan te gaan.
Met mevrouw Sonnenberg

Wat is de juiste keuze? (leesgroep)

Kan het verkeerd zijn om de waarheid te spreken? Mag je nooit discrimineren? Wat zijn de morele grenzen van onze economie? Hoe gaan we om met immigratie? In een tijdperk waarin de vaste vormen van tradities zijn verdwenen, blijkt het lastig een moreel kompas te vinden. Rechtvaardigheid vormt echter sinds verschijning een krachtige gids bij het maken van de juiste morele keuze. Sandel toont hoe denkers zoals Aristoteles, Kant en Rawls ons helpen met hedendaagse maatschappelijke kwesties. Dit doet Sandel met zijn kenmerkende heldere stijl en treffende voorbeelden. 
Bij maatschappijleer zullen we het aankomende periode hebben over de verzorgingsstaat en dit boek zal daar een verdieping op zijn. 
Lijkt het je interessant om meer te weten te komen over dit onderwerp? Er zullen vier bijeenkomsten op maandag het 1e uur plaatsvinden. Meld je dan nu aan via de aanmeldlink.
Met mevrouw Veraart

Wereldverkenners (leesgroep)

De wereld verkennen? Dat kan met een boek in je hand en goede vrienden om je heen. En dat gaan we beleven! We maken samen kennis met de Wereldliteratuur. We komen iedere veertien dagen op vrijdagmiddag bij elkaar om te lezen en te praten over wat we lezen. Boeken worden in samenspraak met de leerlingen gekozen. Alleen non-fictie en serieuze literatuur komen in aanmerking! 
Wees erop voorbereid de grenzen van je fantasie te verleggen, je diepste overtuigingen te bevragen en zo de wereld te verkennen.Docent begeleider: Misha LavooijVoor: leerlingen uit de 4e, 5e en 6e klas van mavo, havo en vwo.
We zijn al gestart en we zijn blij als je aanschuift!
Met meneer Lavooij

Debatclub

Kom debatteren! Ga de verbale strijd aan met mede-debaters van binnen én buiten het Corderius, en ontdek hoe ook jij kunt overtuigen. Speciaal voor bovenbouw havo en vwo.
Wekelijks Dinsdag 9e uur

Met mevrouw Van Haarlem en mevrouw Van Voorst

Liedschrijven 

Wat is het geheim van een goed lied? En hoe kun je er zelf een maken? Als daar een truc voor was, hadden we allemaal een hit! Helaas... die truc is er niet...maar er zijn wel manieren om de kans op een goed liedje groter te maken. Ben je al een beetje bezig met componeren, teksten schrijven en/of liedjes schrijven? Wekelijks anlayseren we een bestaand mooi lied: wat maakt het zo goed? En je gaat zelf oefenen door liedjes te schrijven bij interessante personages uit films, series,  boeken of...het echte leven
Er is plaats voor vijf deelnemers.Vrijdagochtend - tijdstip in overlegIn lokaal 235. Met meneer Smith

Schaakmat

Schaken! Dat vinden veel mensen te gek om te doen. We hebben nog geen begeleidend docent, maar als jullie je aanmelden, hebben we alvast wel een groep enthousiaste leerlingen....en dan gaan we de rest gewoon proberen te regelen!
Doe je mee?

Warhammer

Met zelfgemaakte helden spannende strategieën bedenken en uitvoeren. Deze special wordt door leerlingen zelf georganiseerd. We beginen met een klein groepje en we kijken hoever we het samen kunnen uitbouwen! Elke donderdag in de grote pauze in de Kolk.
welkom! 

Jonge jury

Ben je gek op lezen?  En heb jij wel een mening over wat een goed boek is?Doe dan mee met de Jonge Jury!Elke week praten we elkaar bij en zo sporen we de beste boeken op.
De prijsuitreiking van de Jonge Jury 2024 is in juni. En wij zijn daarbij!
Meer informatie bij Mirjam Noortman: mediatheek@corderius.nl
Het tijdstip kiezen we in overleg!
Loop gerust ook even langs in de mediatheek.
BF

????????????????!!!

Mis jij een bepaald soort Specials?
Heb je tips voor leuke workshops?
Wat zou je graag toegevoegd willen zien? Mail je ideeën naar Roeland Smith! 
(smithr@corderius.nl)
Specials - (Dit is het oude programma van 2022!)

Robochallenge 20 dec

Van 10u tot 15u!
Lekker aan stoere en leuke robotprojecten werken.

Meld je hieronder aan.
Absenties worden geregeld.

Toetsen hiervoor missen mag niet!
Postma en Smith

Film & Filosofie

Iedere maand kijken we op vrijdagmiddag in het Onze Lieve Vrouwetheater een mooie film en praten we na.

Meld je hier aan en je krijgt telkens tijdig een mailtje met meer informatie.

Met Desiree Berendsen en Niels Hexspoor
BF

Textieldesign

Maak je eigen laptophoes,  tas, kawaii plushie,  etui of een andere leuke accessoires.
Ben je al meer ervaren?  Dan kun je ook je eigen kledingstukken maken!

Flex Special
Woensdag 1e uurMet Jeannette Biemond

Leaphy Repairshop

Dit zijn Noah en Nills. Ze werken bij 'How Bazar' in Amersfoort. Ze zoeken leerlingen die met hen een Repairshop voor Stichting Leaphy op willen zetten. Dat is leuk, leeerzaam en nuttig! Leaphy is een stichting die probeert zoveel mogelijk leerlingen bekend te maken met robotica. Dat willen we graag ook zo duurzaam mogelijk doen en daarom starten we een repairshop. Meer informatie bij meneer  Van Beekum. (beekumo@corderius.nl)Wanneer? Elke maandag van 9:00-12:00. (tot de zomer)
Let op: hiervoor moet je een Scala-pas aanvragen bij je mentor!

Waar? Sociale werkplaats How Bazar in Amersfoort

Microscopie-plus

Een hele mooie kans voor leerlingen die nu al op wetenschappelijk niveau aan de slag willen.
Leer werken met een  professionele wetenschappelijke binoculaire microscoop.
Je leert o.a. werken met fasecontrast en donkerveld.
Je maakt je eigen preparaten.

Tijdstippen volgen nog.

Met Kasia Zieba-Schraven
BF

Leesgroep filosofie

Is een ding zichzelf of wat jij erin ziet? Wat is de realiteit? Zijn mensen speciaal? Of horen we in hetzelfde rijtje als alle andere wezens en dingen? We nemen het hele jaar om steeds dieper in een heerlijk ingewikkeld boek te duiken.  Samen met anderen die dat leuk vinden.
Lees met ons mee in ‘Object oriented ontology, a new theory of everything’ van Graham Harman. 
We lezen het boek in het Engels en we hebben er ook een vertaling bij.


Maandag 10e uurMet Niels Hexspoor en Desiree Berendsen
RF

Big History

Would you like to know how everything around you has become the way it is now? 
Big History’ provides you with an answer, by offering an integrated overview of all known history, from the big bang up until the development of societies today. 

https://www.youtube.com/watch?v=LKWIRwIGOXU

Start: donderdag 9 feb
Slot: donderdag 25 mei
Tentamen: 1 juli
Locatie: AmsterdamMisdaad en Straf

Twee boeken, twee jonge hoofdpersonen. Allebei veroordeeld, maar hoe terecht is dit?In periode 1 lezen we samen Het moois dat we delen van Ish Ait Hamou,

Dinsdag 10e uurNo pain, no gain?

Waarom gebruiken we in Nederland zoveel pijnstillers en slaapmiddelen? Waarom zijn we met allen akkoord gegaan met zeer beperkende maatregelen om Corona tegen te gaan? Waarom stemmen we vooral op politieke middenpartijen? Volgens filosoof Byung-Chul Han komt het doordat we angst hebben voor pijn. Waar komt deze angst vandaan? Is het niet logisch dat we angst hebben voor pijn? En wat betekent deze angst voor ons, politiek gezien? We lezen in dit Scala-uur Byung-Chul Hans ‘De Palliatieve Samenleving’.
Wat: Leesgroepje De Palliatieve Maatschappij van Byung-Chul HanWanneer: Vrij 1e, 4 bijeenkomsten. Begin op 12/5Vakken: Filosofie + MaatschappijleerMet wie: Hexspoor en Veraart 

Japanse taal

De Japanse taal leren en studievaardigheden opdoen voor het leven. Hier is anime huiswerk!
Hele schooljaar, elke vrijdagmiddag (9e uur)
Met Japan-expert Diederik Eggenkamp

Meer informatie bij Josha Sietsma
BF

Anime

Anime. Dat zegt alles.
Vrijdag 10e Met Japan-expert Diederik Eggenkamp
9BF - 10RF


Dubbelvla

We spiegelen literaire meesterwerken aan elkaar. 
We lezen de grote meesterwerken . Woendag 9e en 10e uur.
Met Lavooij & Sietsma.
RF?

Paleografie 

Geheimzinnige oude teksten ontrafelen. Dagboeken, brieven, rechtbankvonnissen. Wie heeft de tekst geschreven ? Wat is er precies gebeurd? 
Als een soort detectives gaan we samen  de speurtocht aan.
Met Estelle Hofland.
Tijdstip gaan we samen kiezen. Meld je dus eerst aan!


Ideeënbox

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Reservebank - nog niet inschrijfbaar

Muziek noteren

Maak zelf professionele bladmuziek met Musescore. Leuk om je eigen ideeën terug te kunnen luisteren maar ook om bijvoorbeeld een partijtje naar tabs om te zetten.
Woensdag 1e uurMet Jeroen Wentel
RF

Les Impatientes

Geduld. Het lijkt een mooie eigenschap. Maar moet je ook geduldig afwachten als je door anderen vernederd en beschadigd wordt? We lezen het verhaal van drie vrouwen die besluiten juist ongeduldig te worden.Voor leerlingen met Frans in hun pakket. Zit je in de derde en lijkt het je ook leuk. Meld je zeker aan!
Als je wilt, kun je na afloop ook  meedoen aan een schrijfwedstrijd.
Woensdag 1e uur
Met Karlien van Oosten
RF

Orkest

Samenspelen een van de mooiste dingen die er is! Doe daarom mee met met het Corderius Schoolorkest: voor iedereen met een blaas-, strijk-of slaginstrument.
Dinsdag 9e uurMet Jeroen Wentel
RF

Actief Grieks

'Wat zit je haar leuk!'
Hoe zeg je dat in het Oud-Grieks?
In deze Special kom je erachter. We doen korte dialoogjes en  zo leer je deze taal vloeiend spreken! 
Moment nog onbekend

Met Els Ponstein
RF

Corderius Choir

Mooi meerstemmig leren zingen: dit is je kans!
Je krijgt professionele vocale training. En we gaan optreden in en buiten school.

Maandag 10e uurMet Esther Ocheng
RF

Medische natuurwetenschappen

Oud-leerlinge Sarah Stam studeert medische natuurwetenschappen. Benieuwd wat dat is?
Zij komt je er alles over vertellen.

Eenmalig
Datum nog onbekend

Chinese Kalligrafie

Chinees spreken en lezen is één ding. Het mooi schrijven is twee!
En dat is wat we gaan doen!
Met mevrouw Rademaker-Pang.
Vrijdag het 10e uur.

Creatief schrijven

Alle tips en trucs voor het schrijven van een pakkend en meeslepend verhaal! We proberen het meteen uit, zodat je veel kunt oefenen.

Datum nog onbekend
Met Nicole Riksen

Kerstmusical

In de spotlights of juist achter de schermen? Voor iedereen is er wat te doen bij onze fantastische Kerstmusical.


Theater-improvisatie

Theater en improvisatie: superleuk en leerzaam om te doen. Geen voorbereiding, veel plezier!
Dinsdag 5e uurMet Fincy Bloemsma
RF

Haai met mes

Je gaat een haai ontleden.

Tijdstip volgt nog

Met Kasia Zieba-Schraven

VOL

Inktvis met mes

Zelf het mes in een inktvis zetten.

Tijdstip volgt nog

Met Kasia Zieba-Schraven
BF

VOL

Model United Nations

Doe mee met de Model United Nations (MUN)!
In het Engels debatteren en discussiëren met leeftijdsgenoten van over de hele wereld.
Je vertegenwoordigt een land en gaat in commissies aan de slag om oplossingen voor te bedenken voor problemen waar de Verenigde Naties in het echt ook mee te maken krijgen.
Lijkt dit jou wat? Schrijf je dan vooral in!
Tijdstip nog onbekend
 

Socratisch gesprek

Filosoferen over de grote vragen waar jij mee bezig bent. 
Woensdag 10e
Met Niels Hexspoor
BF

Der Trafikant

1937, Oostenrijk. Een jongen uit een bergdorp komt in zijn eentje in de bruisende stad Wenen terecht.  We lezen zijn verhaal in het Duits. Je traint je literaire skills en je Duits!

Met Ineke Van der Worp
RF

Actief Latijn

Lijkt het je leuk een taal te leren die (bijna) niemand anders spreekt? De basis  voor heel veel talen van nu?
We leren door te doen. Zoals je ook ooit als kind Nederlands hebt geleerd. 
Deze special is voor iedereen, zeker ook als je geen gymnasium doet!
Vrijdag 10e uur
Met mevrouw Enklaar.
RF

Telescopie

Leer werken met een semi-professionele spiegeltelescoop.
Na één middagsessie in november, spreken we een aantal keer 's avonds af om sterren en planeten te kijken.
Begint in november
Met Nick Leijten

Verlies en verder...

Een bijeenkomst voor leerlingen die iemand van dichtbij verloren hebben.
Datum nog onbekend

Mycologie

Ons leven is afhankelijk van enorme ondergrondse schimmelnetwerken. Mycoloog Aldert Gutter neemt je mee op ontdekkingstocht.
3 sessies:
Maandag 15, 22 en 29 november (4e & 5e uur)
Met Aldert Gutter

UTalent AlfaGamma - 

Houd jij van  talen, culturen en wereldvakken? De universiteit biedt voor jou een interessant programma aan: UTalent Alfa-Gamma.
Voor Havo-vwo bovenbouw.

Voor de onderwerpen in november, december en januari:  bekijk de website van UTalent.
Inschrijving volgt nog!

Griekse kerst

We lezen het kerstverhaal in de oorspronkelijke taal: oud-Grieks!

Datum wordt nog geprikt.
Met Anneguus Enklaar

Ilias

De listige Odysseus, de snelvoetige Achilles, het paard van Troje. Ze spelen allemaal een rol in de Ilias. Dit eeuwenoude werk van Homerus beschrijft de oorlog tussen de Trojanen en de Grieken.
We lezen in het Nederlands.

Vanaf maandag 20 sept.
9e uur
10 weken lang

Met meneer Heeringa.
RF

Toekomstplannen - niet inschrijfbaar

Soroban

Spelend rekenen, hoofdrekenen, competitie en whatever.  
Tijdstip in overleg. Vermoedelijk maandagmiddag.

3D-Squad

Een team van 12 leerlingen gaat expert worden in 3D-printers: onderhoud, reparatie en natuurlijk het printen zelf.
De teamleden worden na de startcursus verantwoordelijk voor de 3D-printers in het Sciencelab.
Meneer Strootman is 3D-print-expert en laat zien hoe jij dat ook kunt worden!
Mijn stamboom!

Ontdek in 3 sessies waar jij vandaan komt en wie je voorouders waren! Met meneer Corbeij.
Op maandagmiddag vanaf  10 november.

(corbeijr@corderius.nl)

3D-design 

#Expert-in-de-school
Ingenieur XXX laat zien hoe je met eenvoudige formules 3D-objecten kunt ontwerpen en printen.
NOG NIET ZEKER

Gebarentaal

Leer in tien maanden Nederlandse  gebarentaal (NGT) en leer hoe taal werkt.

Het hele schooljaar, elke dinsdag het 9e & 10e uur.Met Niels Hexspoor
(hexspoorn@corderius.nl)

MAUS

Samen met leerlingen van Mesa Public Schools, Arizona bespreken we de beroemde graphic novel MAUS. Een aanrader!
 sietsmaj@corderius.nl

Bordspel-design

Je ontwerpt en maakt een eigen bordspel. En daarna spelen natuurlijk!

Maandag 8e
Met Daniël Muilwijk

RF

Sterrenkunde
M/H/V 2 en 3

Van de planeten in het zonnestelsel tot aan superclusters en zwarte gaten: eindelijk antwoord op al je sterrenkundevragen!
Maandag 10e uurBegint op maandag 8 november
Met Nick Leijten
RF

Het boeK

Bijbelse verhalen, spannender dan je zou denken!
We lezen een bijbelverhaal en bekijken hoe dat in de kunst verbeeld is. Het gaat vooral om jouw beleving en niet zozeer om de religieuze betekenis ervan.
Met meneer Valk.

Dinsdag 1e uur (valkj@corderius.nl)

Japans geven op basisschool

Doe je met veel plezier Japans op school? En wil je dat graag doorgeven aan basisscholieren?
We zoeken 4-6 leerlingen die drie ochtend op de School op de Berg workshops willen geven aan kleine gropjes leerlingen.
Superleuk om te doen!
Dinsdaggochtend 2, 9 en 11 november
Woensdag 3, 10 en 17 november 

Kobaltkleur

Met quantum-chemie kun je de mooiste kleuren maken. Leer in deze Special hoe dat werkt!Voor V5 en V6
Tijdstip nog onbekend
Met meneer Klaassen

Game-design

Je ontwerpt en maakt een eigen game met behulp van de online app Scratch.
Voor beginners en gevorderden!

Maandag 8e
Met Daniël Muilwijk

RF

Koolstofkrakers

Scheikunde voor gevorderden.
De betere voorbereiding op je studie straks.
NOG NIET ZEKER

Inktaap 

Samen lezen we romans én zijn we jury voor de belangrijkste literaire prijs van Nederland: De Inktaap! Met als toetje een feestelijke afsluiting met hapjes en drankjes.Meer informatie: inktaap.nl en je docent Nederlands
Voor bovenbouw havo & vwoWoensdag 10e uurMet Marianne Hoksbegen (hoksbergenm@corderius.nl)

Filmproductie

We schrijven filmscripts over onderwerpen die jullie belangrijk vinden.  We verfilmen de scripts met het audio-videotechniekteam van het Corderius.

We werken met elkaar op de manier van een schrijverscollectief waarbij iedereen gevraagd wordt ideeën en oplossingen aan te dragen.
Met Harm Oving
Tijdstip volgt nog