Specials
Vanaf maandag 30 september kun je je aanmelden!

Specials zijn er voor alle leerlingen.
Valt een Special tijdens een regulier lesuur?  Dan kan een Scalapas handig zijn. Overleg daarover met je mentor.
Je meld je aan via de buttons hieronder. Je krijgt daarna een mail van de docent over: hoe, wat, waar en wanneer.

Specials - Algemeen

Meesterwerk

Maak zelf een kunstwerk gebaseerd op werk van een beroemde kunstenaar.  Ontdek samen met de docent hoe je die prachtige effecten zelf kunt bereiken. Je kunt schilderen of werken met klei. We exposeren de kunstwerken bij 'Kunst- en vliegwerk'.
in overleg met elkaar kiezen we een handig moment
Met meneer Tittse

Robot-a-Gogo

Ben je geboren na het jaar 2001? Dan is het goed iets van robotica te weten. Voor beginners en gevorderden staan leuke challenges klaar. Niet moeilijk, wel leerzaam.
Wekelijks op vrijdag  van 14u tot 16uRoeland Smith & Marten Postma

Het mes erin

Onder kundige begeleiding onderzoek vissen en andere mooie (en dooie) dieren.

Er zijn verschillende rondes. Na aanmelding word je ingedeeld.
Met mevrouw  Van der Horst en meneer Elsenaar van biologie!

TechniekTeam

Wil je leren werken met licht, video en geluid?
Ben je beschikbaar voor evenementen op en rond school?

Dan is dit jouw Special!
(Beperkte hoeveelheid plaatsen)
Met meneer Van der Meiden

3D-printen

Ben je benieuwd naar de wereld van 3D-printen? In mijn cursus leer je stap voor stap alles wat je nodig hebt om als beginner aan de slag te gaan. We starten met een kennismaking met de verschillende vormen van 3D-printen en gaan vervolgens aan de slag met het maken van basisontwerpen in Tinkercad. Daarnaast leer je hoe je eenvoudig onderhoud aan de 3D-printer uitvoert, zodat je weet hoe je de printer goed kunt gebruiken. Tot slot leer je hoe je jouw eigen ontwerp kunt printen. Perfect voor iedereen die wil beginnen met 3D-printen! 

Specials - @lfalab

Pubers gaan los!

Konden jongens en meiden in vroegere eeuwen puberen? Of is dit een moderne uitvinding? In dit @lfalab maak je uitgebreid kennis met pubers uit het verleden. Met o.a.  bezoeken aan de Universiteit van Amsterdam, Rijksmuseum en de Koninklijke bibilotheek. College en ondersteuning van prof. Dr. Feike Dietz.Voor leerlingen uit bovenbouw H/V.
Max. 12 deelnemers,
vijf bijeenkomsten, nov-feb, tijdstip volgt.

Met meneer Groen en mevrouw Blom.

Wat is de juiste keuze? (leesgroep)

Kan het verkeerd zijn om de waarheid te spreken? Mag je nooit discrimineren? Wat zijn de morele grenzen van onze economie? Hoe gaan we om met immigratie? In een tijdperk waarin de vaste vormen van tradities zijn verdwenen, blijkt het lastig een moreel kompas te vinden. Rechtvaardigheid vormt echter sinds verschijning een krachtige gids bij het maken van de juiste morele keuze. Sandel toont hoe denkers zoals Aristoteles, Kant en Rawls ons helpen met hedendaagse maatschappelijke kwesties. Dit doet Sandel met zijn kenmerkende heldere stijl en treffende voorbeelden. 
Bij maatschappijleer zullen we het aankomende periode hebben over de verzorgingsstaat en dit boek zal daar een verdieping op zijn. 
Lijkt het je interessant om meer te weten te komen over dit onderwerp? Er zullen vier bijeenkomsten op maandag het 1e uur plaatsvinden. Meld je dan nu aan via de aanmeldlink.
Met mevrouw Veraart

Taalkrakers

Kraak de code van het Swahili. Leg het verband tussen Chinees en Koerdisch. Vind de logica in de spelling van het Meitei.Ook dit jaar willen we weer Taalkunde doen op school. En als het even lukt gaan we ook naar de Taalkunde-olympiade!  
Het precieze moment wordt nog geprikt.
Maar meld je in ieder geval vast aan - dan houden we je op de hoogte!

Met mevrouw Ponstein 

Wereldverkenners (leesgroep)

De wereld verkennen? Dat kan met een boek in je hand en goede vrienden om je heen. En dat gaan we beleven! We maken samen kennis met de Wereldliteratuur. We komen iedere veertien dagen op vrijdagmiddag bij elkaar om te lezen en te praten over wat we lezen. Boeken worden in samenspraak met de leerlingen gekozen. Alleen non-fictie en serieuze literatuur komen in aanmerking! 
Wees erop voorbereid de grenzen van je fantasie te verleggen, je diepste overtuigingen te bevragen en zo de wereld te verkennen.Docent begeleider: Misha LavooijVoor: leerlingen uit de 4e, 5e en 6e klas van mavo, havo en vwo.
We zijn al gestart en we zijn blij als je aanschuift!
Met meneer Lavooij

Liedschrijven 

Wat is het geheim van een goed lied? En hoe kun je er zelf een maken? Als daar een truc voor was, hadden we allemaal een hit! Helaas... die truc is er niet...maar er zijn wel manieren om de kans op een goed liedje groter te maken. Ben je al een beetje bezig met componeren, teksten schrijven en/of liedjes schrijven? Wekelijks analyseren we een bestaand mooi lied: wat maakt het zo goed? En je gaat zelf oefenen door liedjes te schrijven bij interessante personages uit films, series,  boeken of...het echte leven.
Er is plaats voor vijf deelnemers.Woensdagochtend - tijdstip in overlegIn lokaal 235. Met meneer Smith

Olala, de opera!

Opera is hot! En dat kun jij meebeleven.
Ontdek in een aantal lessen meer over de geschiedenis van de opera, hoe een operaproductie tot stand komt en waarom vier uur opera lang én heel leuk is. 

We gaan 30 november naar de 'Lohengrin' van Wagner.  Vooraf krijgen we een rondleiding achter de schermen.(Max. 15 leerlingen)

Alle andere info krijg je na aanmelding
Met Emma van der Bijl

Jonge jury

Ben je gek op lezen?  En heb jij wel een mening over wat een goed boek is?Doe dan mee met de Jonge Jury!Elke week praten we elkaar bij en zo sporen we de beste boeken op.
De prijsuitreiking van de Jonge Jury 2024 is in juni. En wij zijn daarbij!
Meer informatie bij Mirjam Noortman: mediatheek@corderius.nl
Het tijdstip kiezen we in overleg!
Loop gerust ook even langs in de mediatheek.
BF

????????????????!!!

Mis jij een bepaald soort Specials?
Heb je tips voor leuke workshops?
Wat zou je graag toegevoegd willen zien? Mail je ideeën naar Roeland Smith! 
(smithr@corderius.nl)